Vad vi gör

Vi är en kommunikationsbyrå som skapar varumärkesupplevelser; genom fysiska och digitala event, effektiva och långsiktiga kommunikationslösningar samt strategiska och kreativa innehållsproduktioner.

Vi utgår alltid från människorna bakom varumärket och sprider upplevelser som berör på riktigt. Med rätt verktyg, kreativa idéer och strategiska lösningar tar vi oss an utmaningar i ett nära samarbete med kunder, leverantörer och partners. Det kan vara digitalt eller fysiskt, nu eller långsiktigt, stort eller smått, huvudsaken är att alla är vinnare vid mållinjen.

Vårt erbjudande

Event
Vi brinner för event och möten! I drygt 15 år har vi producerat digitala och fysiska event för grupper om 50–7000 personer…
Läs mer
Kampanjer
Vi skapar strategiska och relationsbyggande kampanjer, koncept, motivationsprogram…
Läs mer
Innehåll
Vi börjar alltid inifrån, med stort fokus på relevant och insiktsfullt innehåll…
Läs mer
Design
Vi designar, producerar och utvecklar webbsidor, appar, film scenografi, trycksaker…
Läs mer

Hur vi jobbar

I ett nära samarbete kartlägger vi behov och fångar essensen av uppdraget genom grundlig research och insiktsarbete. Utifrån insikterna skapar vi koncept, design och innehåll som är relevant för målgruppen. Därefter aktiverar och levandegör vi det i utvalda kanaler för att engagera, motivera och inspirera.

Vår arbetsprocess i tre steg:
Find
I find-fasen fokuserar vi på research och insiktsarbete. Målet är att hitta nya möjligheter och förutsättningar för att skapa en upplevelse som berör målgruppen.
Create
I create-fasen tar vi fram idéer och koncept för att göra varumärket levande. Vi väljer kanaler och skapar design och innehåll som förstärker upplevelsen.
Activate
I activate-fasen handlar allt om att driva arbetet på ett smart och strukturerat sätt. Vi bryr oss om helhetsupplevelsen och därmed blir alla detaljer viktiga – ingenting är någonsin för litet eller för svårt.
Eubea Årets företagare Årets byrå Gyllene hjulet hsmai Event Awards

"Byrålådan"

I vår byrålåda samlar vi alla verktyg som vi dagligen använder i våra projekt.

Se hur
Research & insikter
Strategi & taktik
Koncept & innehåll
Logistik & flöde
Copy & storytelling
Talarcoachning & Manus
Design & scenografi
Webb- & apputveckling
Film & foto

Nio resonemang om varumärken och varumärkeskommunikation

I boken 9, utgiven av Nine Yards, sammanfattar Jörgen Svedberg sina samlade erfarenheter och insikter om varumärkeskommunikation tillsammans med oss som byrå.

Nio resonemang som på ett sätt berör alla, men kanske speciellt dig som ansvarar för ett varumärke, oavsett om det gäller ett företag, organisation, förening eller en person.

Det handlar om förutsättningar om att förstå, hitta sitt varför, definiera ett tydligt ledarskap och om att hitta verktygen för att orka, hela vägen fram till ett omtyckt, kanske till och med älskat, varumärke.

Köp boken här
Det var en gång… och så levde vi the whole nine yards.

Vår story börjar med fem vänner som hittade ett gemensamt brinn. Ambitionen var inte krångligare än att de alla ville ha roligt på jobbet. De hade fattat grejen med upplevelser som engagerar och sammanför människor. Så, entreprenörsandan hos de fem fångade upp möjligheten att också ge andra chansen att ha kul på jobbet. Behovet av deras relationsbyggande genidrag växte sig fort större.

På Nine Yards har vi alltid trott på att det är människorna bakom varumärket som gör ett företag unikt. Den grundtanken finns med oss i allt vi gör även idag. Därför skapar vi möten mellan människor där varumärkesupplevelsen blir mer givande.

Med inställningen av att allt är möjligt växte uppdragen för de fem vännerna. Efter hand krävdes därför nya skills och byrån välkomnade fler engagerade medarbetare. Nu räckte det inte längre att vara mästare av event och möten, så byrån breddade sin kunskap om varumärkesupplevelser och kommunikation.

Vi vill förändra över tid. Att gå hela vägen innebär att vi har en långsiktig och hållbar riktning i det vi gör. En riktning som ska göra människor stolta, motiverade och engagerade.

Nine Yards vision är att vara byrån alla vill jobba på och jobba med. Att vi har roligt på jobbet är fortfarande en förutsättning för att skapa det där engagemanget som förflyttar berg. På kontoren i Stockholm, Oslo eller Göteborg är det fortfarande de mjuka värdena som gör skillnaden.

Vår erfarenhet sedan begynnelsen 2004 har lärt oss att vi som byrå ska fortsätta vara nyfikna och våga utmana, hela vägen.

Våra kunder Våra kunder
Årsomsättning 2019
Antal projekt sedan start
Våra kontor
Våra kontor
Högsta kreditvänlighet
Högsta kreditvänlighet
Antal länder vi jobbat i